Veel organisaties zijn zich niet bewust dat hun database ernstig vervuild is, totdat ze te maken krijgen met veel retourpost bij een postale mailing, e-mail bounces bij een e-mail campagne of verspilde tijd met belacties. Een vervuilde database kost al snel duizenden euro’s per jaar aan weggegooid (marketing)geld.

 

Hoe kan het toch dat data zo snel verouderd?

Heel simpel: bedrijven verhuizen, fuseren, worden opgeheven of veranderen van naam. Contactpersonen veranderen van baan of gaan met pensioen. Maandelijks voert het DATA-collectief 450.000 tot 500.000 mutaties uit voor een schone database waar u van kunt profiteren.

 

Een vervuilde database in de praktijk

Onderstaand kunt u zien hoe een database vervuild mettertijd.

 

De aanschaf van een schone database

De meeste bedrijven denken dat bij aanschaf van een adressenbestand, hun data langere tijd actueel zal blijven. Vaak denken ze ook dat ze de adressen en contactgegevens maar éénmalig nodig zullen hebben voor een marketingactie, terwijl een goede mailing opvolging verdient. Ze realiseren zich niet dat 1 mailing géén mailing is en er meerdere contactmomenten nodig zijn met prospects. Echter, zal uw data na één maand al verouderd zijn met 6%.

Een schone database: bij aanschaf van een nieuw adressenbestand is alle data nog actueel

 

Een vervuilde database na 1 maand

Hieronder ziet u een voorbeeld van een adressenbestand met contactgegevens die na 1 maand al met 6% is vervuild. De rood gemarkeerde regels in dit voorbeeld zijn contact- en adresgegevens die niet meer juist zijn, en de groen gemarkeerde regels bevatten nieuwe informatie, zoals een persoonlijk e-mailadres dat onlangs is toegevoegd aan onze database.

Een vervuilde database: na één maand tijd muteert 6% van uw data

 

Een vervuilde database na 6 maanden

6 maanden verder is uw adressenbestand inmiddels behoorlijk vervuild wanneer u geen gebruik maakt van een geautomatiseerde actualisatie op uw database. In het voorbeeld hieronder ziet u rood gemarkeerde regels die aangeven welke informatie inmiddels onjuist is, zoals adreswijzigingen en contactpersonen die uit dienst zijn getreden. De groen gemarkeerde regels geven nieuwe informatie aan, zoals een ontbrekend telefoonnummer welke nu bekend is en een persoonlijk e-mailadres dat onlangs is toegevoegd aan onze database.

Een vervuilde database na 6 maanden: er hebben al behoorlijk wat wijzigingen plaatsgevonden

 

Een vervuilde database na 12 maanden

Na 12 maanden maanden is uw database inmiddels sterk vervuild. Mocht u na 12 maanden besluiten een marketingactie uit te voeren, zal u te maken krijgen met veel retourpost, e-mail bounces of verspilde tijd met belacties. Een vervuilde database kost u al snel duizenden euro’s per jaar aan weggegooid (marketing)geld.

Een verouderde database: na één jaar is uw data zo verouderd dat het haast geen zin meer heeft om deze te gebruiken voor marketingacties.

 

DATA-collectief gaat slechte datakwaliteit tegen!

Met een Actualisatie abonnement kunt u rekenen op een actuele database. Gevoed door gegevens uit de Kamer Van Koophandel en mutaties van de gebruikers zelf houden wij het DATA-collectief dagelijks actueel. Dit betekent dat een gebruiker onbeperkt zijn aangeschafte bedrijven kan exporteren.

 

Adressen geschoond weer terug

Om gebruikers te ontzorgen in hun marktbewerking gaan we nog een stap verder om samen te werken aan een schone database. Bij het versturen van een e-mailing of postmailing nemen wij alle postretouren door fouten in de data voor onze rekening. Onze gebruikers kunnen dus postretouren en e-mailbounces gewoon aan ons doorgeven. De volgende keer dat zij dezelfde doelgroep benaderen, hebben ze de adressen geschoond weer terug in Mijn DATA-collectief.