Vanaf 25 mei 2018 wordt de AVG gehandhaafd

Door AVG moet uw database up-to-date zijn

25 mei a.s. treedt de nieuwe wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) officieel in werking en wordt deze gehandhaafd. De wet heeft als doel persoonsgegevens van EU-inwoners beter te beschermen. Hoewel de wet zich vooral richt op de B2C-markt, zal ook voor de B2B-markt het een en ander veranderen.

Zo is het vanaf 25 mei essentieel dat u de data die u in uw beheer heeft, actueel houdt. Verouderde data mag niet meer gebruikt worden. Data moet te allen tijde op juistheid getoetst kunnen worden en het is aan u om die juistheid te garanderen. Daarnaast dient u de betreffende personen inzage te geven in hun gegevens als daarom gevraagd wordt en hen de mogelijkheid bieden hun gegevens aan te passen of te verwijderen.

DATA-collectief kan uw data up-to-date houden

Het actueel houden van uw gegevens is dus vanaf 25 mei essentieel. Voor veel bedrijven is dat niet zo makkelijk, want dat vergt veel nabellen, contact houden en kost daarmee dus ook veel manuren. Dit kan makkelijker: Laat DATA-collectief u helpen. Als deelnemer aan het DATA-collectief kunt u uw data elke dag laten actualiseren. Zo voldoet u zonder enige moeite aan de nieuwe AVG-wetgeving. Alle mutaties van uw klanten worden dagelijks verwekt en doorgevoerd. Zo weet u zeker dat wanneer u iemand wilt bellen of mailen, de juiste contactgegevens aanwezig zijn.

Matchen van uw data met onze database

U heeft waarschijnlijk al een mooie database, vol met klanten en prospects. Door de nieuwe wetgeving moet deze database volledig actueel zijn. Wij kunnen deze voor u opschonen en verrijken. Dit noemen wij het matchtraject. Wij leggen uw database naast die van ons en vullen uw database aan met onze data. Met deze match worden ook uitdiensttredingen, naamsveranderingen en functiewijzigingen verwerkt, zodat u niet met verouderde data blijft werken.

Naast het opschonen van uw database kunnen wij deze ook actueel houden. Wij zetten uw data dan in uw Mijn DATA-collectief en houden die dagelijks up-to-date.

Wilt u advies over de AVG en hoe zich daar op kunt voorbereiden?

DATA-collectief

De meest actuele bedrijvendatabase van Nederland