Klantervaring Portefeuilles gevraagd

Referentie Sea and Shore Group
sea and shore logistics group logo logwise

Klant sinds:
2012

Bij de aankoop van portefeuilles is het essentieel om te werken met een actuele en juiste database. Je kunt immers niet ruiken wie op dit moment een portefeuille wilt verkopen, dus je moet gericht “met hagel schieten”. Om dit succesvol uit te voeren heeft Pieter de Bruin van Portefeuillesgevraagd.nl DATA-collectief ingeschakeld. Sinds die samenwerking komt meer dan de helft van zijn omzet uit acties die hij laat uitvoeren.

De uitdaging

De uitdaging voor Pieter de Bruin lag bij 2 punten: Data en marktbenadering. Gericht “met hagel schieten” vraagt namelijk om goede en uitgebreide data waarbij hij ook de mogelijk heeft om zelf contactpersonen toe te voegen of mutaties door te voeren. Daarnaast wilde hij zijn bedrijf laten groeien door zijn naamsbekendheid te vergroten en meer portefeuilles aan te kopen. Hierin zocht hij een totaalpakket zonder al te veel zorgen.
Pieter de Bruin

De oplossing

In 2012 kwamen wij in contact met Pieter. Hij had al vele dataleveranciers geprobeerd, maar vond nergens wat hij wilde hebben: een actuele database waarin hij zelf zijn database bij kon houden. Dit kon hij wel in het Mijn DATA-collectief. Sindsdien is hij begonnen met het uitpluizen en bijhouden van zijn database. Dit deed hij zo enthousiast dat hij 5 jaar later als eerste meer dan 10.000 mutaties heeft doorgevoerd.

Een ander voordeel is de kwaliteit van de data. Deze is een stuk actueler en uitgebreider dan gebruikelijk.

Pieter de Bruin

Portefeuilles gevraagd.nl

Vervolgens moest deze actuele, perfecte doelgroep benaderd gaan worden zodat hij kon groeien als bedrijf. Ook bij deze uitdaging hebben wij hem geholpen. Pieter: “DATA-collectief helpt mij namelijk ook met het versturen van mailings naar mijn doelgroep. Dit helpt mij in mijn branding en de helft van mijn omzet komt sinds dit jaar voort uit deze mailingacties. Daarnaast zorgt de Branding ervoor dat mijn bedrijfsnaam bekender wordt. Steeds vaker komen potentiële klanten uit zichzelf naar mij toe omdat ze over mij gehoord hebben. Voor mijn business is dit essentieel, want het is erg lastig om te weten wanneer iemand zijn portefeuille wilt verkopen. Als ze dan uit zichzelf naar mij toekomen dan weet ik 1 ding zeker: er is interesse en een kans op omzet.
Het resultaat

Het resultaat

Sinds de samenwerking met DATA-collectief wordt zijn omzet nu door ruim 50% gevuld met klanten vanuit marketingacties die uitgevoerd worden door DATA-collectief. Daarbij zorgt de branding die wij samen voor Portefeuillegevraagd doen ervoor dat Pieter nu zelf door bedrijven benaderd wordt. Dit alles heeft zijn bedrijf een enorme boost gegeven. Zoveel zelfs dat we hem nu hebben geholpen met een extra oplossing: Hulp bij zijn opvolging. Wij hebben Pieter gekoppeld aan een telemarketeer die nu voor hem belt en afspraken voor hem maakt.

Pieter: “Dit laat nog maar eens zien waarom DATA-collectief meer dan een dataleverancier is. Ik heb een probleem met het opvolgen van mijn leads en ze brengen mij in contact met de juiste partij. Deze behulpzaamheid zie ik overal. Als ik vragen heb over een mailtekst dan helpen ze mij en ook over mijn marketing geven ze advies wanneer ik daar om vraag. Voor mij is DATA-collectief dan ook de beste dataleverancier die ik mij kan wensen!”.

Heeft u een uitdaging? Bel ons op via 0800-2028 dan zoeken we graag een oplossing!

DATA-collectief

De meest actuele bedrijvendatabase van Nederland