Website-Leads

Eenvoudig online leads genereren

Uw bedrijfswebsite dient vele doelen. Een daarvan is het interesseren van potentiële nieuwe klanten. U richt uw site dan ook zo in dat zij snel kunnen zien wat u voor ze kunt betekenen en maakt de drempel om contact met u op te nemen zo laag mogelijk. En uiteraard levert dat af en toe een aanvraag of een download op. Maar wist u dat slechts drie procent van uw potentiële klanten contact opneemt na een sitebezoek? En dat terwijl ze wel geïnteresseerd zijn in wat u voor ze kunt betekenen. Met Website-Leads van DATA-collectief weet u precies wie deze bezoekers zijn. En onderneemt u op basis daarvan actie om deze bedrijven te acquireren.

Wat is een websitelead?

Een websitelead is een geïdentificeerde bezoeker van uw website op basis van zijn of haar IP-adres. Deze bezoeker heeft een route afgelegd op uw website en u ziet aan de hand van een rapport op welke pagina’s deze bezoeker is geweest. U weet nu waar de bezoeker interesse in heeft getoond en kunt doelgericht het gesprek aangaan. Zo kunt u van de bezoeker een potentiële klant maken.

Met Website-Leads krijgt u:

  • Inzicht in welke bedrijven op uw website kijken (inclusief adresgegevens)
  • Een overzicht van het surfgedrag van uw bezoeker; welke pagina’s bezoeken ze en voor hoe lang

U ontvangt de leads automatisch in een e-mail met daarin de contactgegevens van het bedrijf en zo mogelijk een contactpersoon. Op basis van deze koppeling kunnen we van veel van uw websitebezoekers precies achterhalen wie er gekeken heeft en waar. We stellen vervolgens een bezoekersrapport samen dat u binnen twee uur per e-mail ontvangt.

Hoe werkt Website-Leads?

Een logische vraag die bij u opborrelt kan zijn: hoe werkt Website-Leads dan precies?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. U kunt het vergelijken met het telefoonboek in uw smartphone: een nummer correspondeert met een naam en u ziet op uw scherm direct wie er belt. Zo werkt Website-Leads ook: wij koppelen het IP-adres van uw websitebezoeker aan onze – actuele en voortdurend geüpdatete – bedrijfsdatabase. Hierin staan ook de door ons gekoppelde contactpersonen.

Warme leads

Maak uw websiteleads warmer in combinatie met Persoonlijke E-mailmarketing (PEM). Met PEM sturen wij uw contactpersonen namens u een persoonlijke e-mail. Via een call-to-action leiden we de ontvanger naar uw website en kunt u met Website-Leads zien wie interesse heeft getoond. Voor meer informatie klik hier.

Klik voor voorbeeld ingekomen lead

Hoe gaan we te werk?

Om te beginnen inventariseren we samen met u de wensen voor de websiteleads via een korte vragenlijst. Vervolgens krijgt u van ons een script dat u op uw website plaatst.
Daarna zullen wij de score-instellingen bij de websiteleads maken, de leads activeren en u dit bevestigen. Op basis van scores kunt u prioriteit geven aan websiteleads van bezoekers die langere tijd op uw website zijn geweest en/of meer pagina’s hebben bezocht.

De eerste maand krijgt u onbeperkt leads. Na de eerste maand analyseren we met u samen de binnengekomen leads om zo de score-instellingen te optimaliseren.

Voorbeeld scores:

Meer informatie?

Meer informatie over wat Website-Leads voor uw sales kan betekenen? Neem dan contact op met DATA-collectief via info@datacollectief.nl of bel 0800-2028

DATA-collectief

De meest actuele bedrijvendatabase van Nederland