25 mei 2018 treed de AVG officieel in werking. Vanaf dat moment heeft u de plicht om de contactpersonen in uw database op de hoogte te brengen van het feit dat gegevens van hen zijn opgenomen in uw database. Daarnaast dient u de gegevens in uw database regelmatig op juistheid te controleren en te actualiseren. Het voldoen aan deze plichten vraagt veel tijd, effort en vaak ook geld. U kunt dit zelf proberen, of u kunt gebruiken maken van de expertise van DATA-collectief. Hierdoor heeft u met minimale inspanning een actuele database die AVG-ready is.

Is uw doelgroep al op de hoogte?

U heeft dus de plicht om uw doelgroep te informeren dat zij deel uitmaken van uw database. U kunt dit zelf doen, maar wij kunnen dit met onze ervaring een stuk goedkoper voor u doen. Wij informeren uw doelgroep dan voor u, geven hen de mogelijkheid zich te laten vergeten (het ‘recht op vergetelheid’) of de gegevens aan te passen. Op deze manier voldoet u aan de AVG en heeft u direct een actuelere doelgroep.

Hoe werkt het precies?
Wij stellen voor u een eigen dataverificatiewebsite op waar uw contactpersonen de gegevens kunnen aanpassen. Vervolgens sturen wij uw doelgroep een e-mail met daarin een hyperlink naar de website en informeren wij uw doelgroep meteen over het feit dat zij in uw database staan en welke rechten zij hebben. Vervolgens kunnen zij wijzigingen doorgeven die wij voor u uw database actualiseren. Na afloop ontvangt u van ons een opgeschoonde en actuele doelgroep die in lijn is met de AVG.

 Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan op 0800-2028.

Meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in.

Tijdelijk

E-mailadres(Vereist)

Wat is de werkwijze?

  • U levert uw database aan
  • Wij maken een verificatiewebsite voor u
  • Vervolgens versturen wij een e-mail aan uw doelgroep
  • De reacties verwerken wij in uw database
  • U krijgt een opgeschoonde en actuele database teruggeleverd

Meer weten? Bel ons op 0800-2028

 

DATA-collectief

De meest actuele bedrijvendatabase van Nederland