Koude acquisitie is nog altijd een veelgebruikte methode om aan nieuwe klanten te komen. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van aangekochte adresbestanden met bedrijfsgegevens. Helaas gaat het hierbij bijna altijd om statische lijsten. Zodra de informatie is aangeschaft, is deze binnen een maand alweer flink verouderd.

DATA-collectief

Sinds kort bestaat voor bedrijven echter de unieke mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het DATA-collectief. Dit is een nationale database, waarin alle bedrijven van Nederland staan opgenomen. De bedrijfsgegevens worden dagelijks geactualiseerd, dus deelnemers beschikken altijd over de meest actuele informatie. Wanneer men vanuit de database een selectie wil maken (wat deelnemers gratis en onbeperkt mogen doen), is men dus verzekerd van een up-to-date bestand.

Contactpersonen

Behalve de 2,3 miljoen bedrijven die Nederland telt, vindt men in het DATA-collectief ook de 3,6 miljoen bijbehorende contactpersonen. De kans dat een koude acquisitie-missie slaagt, wordt daarmee aanzienlijk verhoogd. Persoonlijke benadering is immers waar het bij Sales allemaal om draait!

Meer weten over werken met het DATA-collectief? Lees hier meer over deze unieke manier van bedrijfsgegevens aanschaffen.

5/5 - (2 stemmen)